Известие

Collapse
No announcement yet.

относно чип 1.9жтд

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• относно чип 1.9жтд

колеги колата ми има чип но вече и свикнах а пък чипа а пък нивата ми на гориво и въздух са ниски опасно ли е ако нацепя още колата дали може да строши мотора
    Alfa Romeo 145 1.9jtd ex / alfa romeo 156 2.4jtd ex / fiat coupe 1.8 16v ex / alfa romeo 156 2.4 jtd ex / alfa romeo 156sw 2.4 jtd ex / alfa romeo 145 1.9jtd ex/ alfa romeo 166 2.4jtd

това двигателче може да понесе огромни издевателства но зависи от много неща

Comment

колега до кокло може да понесе турбината и диузите сега сместа жаздух гориво е кам 16.5 на пълна газ да не да стане мн богата и да стопя някои бутало0
      Alfa Romeo 145 1.9jtd ex / alfa romeo 156 2.4jtd ex / fiat coupe 1.8 16v ex / alfa romeo 156 2.4 jtd ex / alfa romeo 156sw 2.4 jtd ex / alfa romeo 145 1.9jtd ex/ alfa romeo 166 2.4jtd

Comment

Ти гледай сега в студа преди да е загряла да не я мачкаш щото тогава има опасност да стане нещо
        А относно темата за повече от чип вече се искат доста повече пари!
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

колега аз я даржа 10 мин запалена преди да трагна да я карам но вапроса ми е до кокло мога да напомпя колата без да има опасност за мотора че минах жеднаж по тоя път между другото днеска едно бмв 1.8тдс с хибридна турбина пробва на 145цата пушека от генерацията :Д

Comment

Първоначално публикувано от seik00 Покажи съобщение
            колега аз я даржа 10 мин запалена преди да трагна да я карам но вапроса ми е до кокло мога да напомпя колата без да има опасност за мотора че минах жеднаж по тоя път между другото днеска едно бмв 1.8тдс с хибридна турбина пробва на 145цата пушека от генерацията :Д
            При дизела няма много полза от това, че я държиш 10 минути запалена. По-добре като запалиш изчакай до минута да завърти маслото и после карай като превключваш предавките около 2000 оборота.
            Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

При двигателите с духалки мисля, че е по-важно ако си я карал малко по-сериозно да не я гасиш веднага като спреш а да я оставиш една-две минути да поработи на място, отколкото да я грееш преди да потеглиш...

На въпроса в темата:
              ...до кокло мога да напомпя колата без да има опасност за мотора...
              Ако някой ти отговори конкретно, аз залагам, че те лъже.

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                При двигателите с духалки мисля, че е по-важно ако си я карал малко по-сериозно да не я гасиш веднага като спреш а да я оставиш една-две минути да поработи на място, отколкото да я грееш преди да потеглиш...
                То и от това файда няма щото на място вервай ми грам не може да се охлади, ако си я ръчкал просто последните 2-3 км карай в ниски обороти за да я охладиш...
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                  То и от това файда няма щото на място вервай ми грам не може да се охлади, ако си я ръчкал просто последните 2-3 км карай в ниски обороти за да я охладиш...
                  при мен за 5 мин и вече е готова

Comment

благодаря за саветите но някои може ли да ми каже даки има опасност ако си надуя турбината до 1.4 бара има ли проблем защото след това ще трябва и гориво да и се пуска

Comment

С каква турбина си?Ако си с 1544 и с стоковия мап,забрави за такъв надув!И не е само това,просто стандартния чарколяк на 145/146 жтд е много слаб откъм тунинг,иначе като цяло мотора може да си държи спокойно едни 180-200 коня
                      Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                      Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                      Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                      Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                      Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

ами с оригиналната турбина съм но онзи ден ми казаха че може да се надуе до 1.4 и да няма проблем какво ше кажеш възможно ли е или ще се строши турбото

Comment

ами с оригиналната турбина съм но онзи ден ми казаха че може да се надуе до 1.4 и да няма проблем какво ше кажеш възможно ли е или ще се строши турбото
                          Колега и аз бях сложел един чип с който като карам с 60 на 3-та и натисна педал гумите почваха да къртят асфалта, но проблема не е само в турбината....въртящия момент става много голям и няма да издържат неща като съединител маховик и така на татък....по принцип моето мнение е че може да я надуеш но после много ще я правиш....

Comment

добре де сега турбото ми духа на 1.1 ако го направя на 1.4 и пусна гориво и въздух толкова ли е опасно не искам чак да се троши

Comment

Нищо и нема брато. Само след като я надуеш на 1.4 и пуснеш нафта не забравяй да пуснеш и въздух както си написал и всичко ще е ток!
                              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                              X